Zeilboot huren: handige tips!

Zeilboot huren: handige tips!

Heb je altijd al eens een mooie vaartocht willen maken met je haren in de wind op een zeilboot? Of ben je een ervaren zeiler en ben je op zoek naar een geschikter verhuurbedrijf met meer opties, andere tarieven of een groter aanbod in zeillessen? Je kunt zeilen als hobby, een lekker dagje weg met vrienden of het gezin, of op zeilvakantie gaan en misschien wel leuke stops maken tussendoor en zo alle wateren die Nederland rijk eens verkennen vanuit een andere hoek. Een zeilboot huren kan ontzettend leuk, maar dus ook erg veelzijdig zijn!

Wat komt er kijken bij een zeilboot huren?

Het is een bijkomend voordeel bij een zeilboot huren als je zelf al een zeilboot kan besturen. Als je nog nooit lessen hebt gehad kan dit leuk zijn om een keer te doen. Of als je misschien vroeger wel eens hebt gezeild, kun je een opfriscursus doen om weer even alle regels op een rijtje te krijgen in je hoofd zodat je zeker weet dat er niks mis kan gaan en dat je het niet bent verleerd! Als je liever lekker rustig achterover zit en geniet van de omgeving en natuur om je heen, is het natuurlijk ook mogelijk om een zeiler mee te nemen op de boot zodat je dit niet zelf hoeft te doen. Er zijn ook verhuurbedrijven waarbij een zeilboot huren mogelijk is voor iedereen, dus ook zonder vaarbewijs.

Waar wil je na het zeilboot huren gaan varen?

Bij een zeilboot huren is het handig om van tevoren te bedenken waar je wil gaan varen. De Friese meren, het IJsselmeer of toch liever de Noordzee of de Waddenzee op? Het kan allemaal. Het ligt er maar net aan wat voor sfeer je om je heen wilt, hoe lang je gaat en met wie. Voor een leuk daguitje met vrienden is een meer hartstikke mooi en lekker rustgevend. Maar als je er een lange tocht van wil maken en zeilervaring op wil doen kun je je ook op ze Noordzee wagen. Als je de Waddenzee of de Noordzee op wilt, moet je een zeilboot huren die zeewaardig is. Niet alle verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid voor zo’n zeilboot huren. Kijk dus goed van tevoren welk bedrijf geschikt is voor jouw wensen. Een kleiner schip maakt het makkelijker om te manoeuvreren, wat het mogelijk maakt om op meer rivieren en meren te varen. Hou dus rekening met de plek waar je wil gaan varen voor dat je kiest welke zeilboot huren voor jou handig is!

Reageren is niet mogelijk.