Puppycursus volgen: hoe gaat dat eigenlijk?

Puppycursus volgen: hoe gaat dat eigenlijk?

Als je na maandenlang wachten eindelijk je pup mag ophalen dan ben je vanzelfsprekend erg blij. Je hebt alles goed geregeld voor hem en bent er helemaal klaar voor. Na het ophalen van je puppy zit je er direct midden in. Dan begint het opvoeden van je puppy eigenlijk al direct. Want hoe leer je hem zijn naam, waar hij moet plassen, wat zijn slaapplek is en waar hij wel of niet mag komen? Daarvoor is een puppycursus erg handig.

Puppycursus in je woonkamer

Traditionele hondenscholen hebben vaak een vaste avond waarop de puppycursus wordt gegeven. Je gaat dan vaak één keer in de week met je hond naar de school. Tegenwoordig doen we zoveel via het internet en het is dan ook logisch dat je op internet een puppycursus kunt volgen. Dat levert niet alleen een financieel voordeel op, maar ook andere voordelen. Je kunt bijvoorbeeld oefenen wanneer je dat wilt en waar je maar wilt. Je bent niet meer gebonden aan een vaste avond in de week. Bovendien scheelt het al snel zo’n honderd Euro. Want voor een online cursus betaal je enkele tientjes en als je naar een echte school gaat ben je al snel honderdvijftig Euro kwijt. Voordeel is dan wel dat je tijdens de training vragen kunt stellen.

Wat leer je in een hondencursus?

Stapsgewijs leer je jouw hond steeds meer. Het begint met het aanleren van de naam. Als dat lukt kun je je hond ook roepen en zo breid je dat steeds verder uit, totdat je jouw hond een aantal commando’s hebt geleerd. Je krijgt dan vaak een certificaat. Wil je nog meer trainen, dan is er vrijwel altijd een vervolgcursus beschikbaar. Je kunt een leven lang blijven trainen. Het is echter wel zo dat jij het leuk moet vinden, want je doet het echt samen met jouw hond. Ook je hond moet het leuk vinden, anders kun je beter stoppen.

Hoe kies je een goede hondenschool?

Hoewel de meeste hondenscholen zeer goede puppy cursussen verzorgen, zijn er ook enkele scholen of docenten die wat minder aan te raden zijn. Je herkent ze niet zo makkelijk als leek. Het beste kun je daarom vragen of je een avond mag meekijken. Je ziet dan welke methodes gebruikt worden en of je die acceptabel vindt. Bovendien kun je dan andere leden vragen wat zij er van vinden. Twee vliegen in één klap!

Reageren is niet mogelijk.