Hondenvoer, dit is waar je op moet letten

Hondenvoer, dit is waar je op moet letten

Je wilt natuurlijk dat jouw hond zo goed mogelijk eet. Helaas is het zo dat er in de meeste hondenvoer weinig vlees zit van dieren met een gezond leven komt. En vooral als je zelf zoveel mogelijk biologisch probeert te eten, is dat idee vervelend. Betekent dit dat je geen voer kunt vinden dat van dieren met een goed leven komt? Nee absoluut niet! Je moet alleen weten welk soort voer je dan voor je hond moet hebben én waar je dit kunt kopen.

Hondenvoer in de beste vorm

Ben je nu benieuwd naar hondenvoer met vlees van dieren die wel goed hebben geleefd? Je kunt bij het kopen van voer jouw hond in de winkel letten op het ‘’Beter leven’’ keurmerk. Als deze op de verpakking van de hondenvoer staat, heb je het soort voer dat te vergelijken is met biologisch vlees. Dat wordt dus goed opletten als je brokken gaat kopen!

Verschillende soorten hondenvoer

Je kunt hondenvoer in verschillende smaakjes en vormen kopen. je zorgt er zo voor dat jouw hond gevarieerd eet. Voer voor honden wordt meestal gegeven in de vorm van brokken. Naast de brokken kun je een hond ook blikvoer geven. Het ligt er maar net aan wat jij en de hond fijn vinden. Het beste wat je kunt doen is steeds wisselen tussen de twee soorten voer. Op deze manier zorg je er ten eerste voor dat jouw hond altijd iets anders eet én laat je hem of haar hier ook aan wennen. Mocht je een voorkeur hebben voor een specifieke vorm van hondenvoer dan kan dat ook. Je wordt nu niet verplicht om je hond nu verschillende soorten voer te geven. De meeste honden kunnen het echter wel waarderen als zij verschillende soorten voer krijgen.

Iets anders dan hondenvoer

Een hond eet niet alleen hondenvoer. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je iets aan het eten bent en je hond ineens naast je staat? Juist ja! Dat gebeurt vaak genoeg. Het is dan ook helemaal niet erg om je hond af en toe even iets anders te geven dan hondenvoer. Dat betekent overigens niet dat e hond echt alles mag eten. Pas vooral op met fastfood. Alles wat voor ons mensen ook niet goed is, is voor de hond al helemaal niet goed om te eten. Heb je het gevoel dat je jouw hond nu kan geven wat nodig is? Ga je letten op het keurmerk bij het kopen van voor voer jouw beestje in de winkel?

Reageren is niet mogelijk.