Kattenvoer met het Beter Leven keurmerk

Kattenvoer met het Beter Leven keurmerk

Het is soms lastig om te zien wanneer je eten op een zo diervriendelijk mogelijke manier is gemaakt. Voor mensen letten we vaak op de biologische producten omdat dit het beste is voor de natuur. Voor onze dieren zijn er echter maar weinig soorten biologische producten. Heb je een kat dan wil je natuurlijk dat zijn of haar kattenvoer ook is gemaakt op de wijze waar jij achter staat. Je wilt dat het dier waar de kattenvoer van is gemaakt ook een goed leven heeft gehad. Gelukkig is er iets waar je op kunt letten als je het juiste soort kattenvoer wilt kopen. In deze blog zullen wij precies uitleggen hoe je kattenvoer koopt dat beter is voor de dieren.

Kattenvoer van Beter leven

Om er voor te zorgen dat je alleen het beste soort kattenvoer in huis haalt kun je gaan letten op het ‘’Beter leven’’ keurmerk. Dit keurmerk staat op de verpakking van kattenvoer  dat is gemaakt van dieren die wél een goed leven hebben gehad. Net als dat je zelf vooral let op de biologische producten in de supermarkt, let je hierop voor de kat. Je kunt grote verpakkingen voer kopen met een beter leven keurmerk. Je weet zo in ieder geval dat je alleen het beste soort kattenvoer voor jouw kat in huis haalt. Als je in de supermarkt staat is het dus aan te raden om voordat je iets koop eerst te kijken. Staat er op de verpakking van een keurmerk dan kun je het gerust kopen.

Welke soorten kattenvoer zijn er

Je kunt verschillende soorten voer  voor je kat kopen. Toch ligt het vooral aan de kat en het baasje welke het beste is. Je hebt nat kattenvoer en droog voer. Nat voer wordt door de meeste katten vaak het lekkerst gevonden. Heb je jouw kat eerst altijd voer in de vorm van brokken gegeven? Het kan zijn dat de kat na het eten van nat voer geen brokken meer wilt. Het natte voer bestaat vaak ook uit vlees of vis en ziet er uit als een soort paté. In beiden vormen van katten voer zit er een gedeelte vlees of vis in. Dit is vaak maar heel weinig . Toch is dit de reden dat het aan te raden is om goed te lezen op de verpakking voordat je iets koopt.

Niet alleen voor katten

We hebben het nu gehad over het kopen van voer voor je kat, maar voor andere huisdieren geldt eigenlijk exact hetzelfde verhaal. Heb je geen kat, maar wel een hond dan wil je waarschijnlijk ook dat deze alleen het beste voer krijgt. Door altijd te letten op het beter kattenvoerleven keurmerk, lukt dat zeker!

Reageren is niet mogelijk.