De elektrische fiets voor het milieu

De elektrische fiets voor het milieu

De elektrische fiets: we zien hem steeds vaker! Niet zo gek natuurlijk, aangezien fietsen nog altijd zo enorm populair is in Nederland. Een elektrische fiets maakt fietsen echter een stuk makkelijker vanwege de trapondersteuning van de elektrische motor. Door een sensor in de fiets wordt de mate van ondersteuning per individu bepaald. Dat fietst erg lekker! Een elektrische fiets biedt trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Voor de meeste mensen is dat genoeg, maar voor de snelheidsduivels onder ons is er de Speed Pedelec, welke 45 kilometer per uur haalt!

Dus welke elektrische fiets is voor jou?

Wil je door de bochten scheuren op een Speed Pedelec? Dat kan, maar dan ben je wel verplicht om een helm te dragen. Voor de eigen veiligheid wel zo lekker, wanneer je met 45 kilometer per uur over de wegen scheurt. Op een Speed Pedelec moet ook een kentekenplaat bevestigd zijn, net zoals het geval is met scooters en bromfietsen. Voor de meeste mensen zal een elektrische fiets met trapondersteuning tot 25 kilometer per uur echter meer dan voldoende zijn. Het fijne van de trapondersteuning is overigens dat deze per individu wordt afgesteld. Met behulp van een sensor in het trapsysteem wordt berekend hoe veel aandrijving er nodig is om de snelheid van 25 kilometer per uur te behalen. Dat is handig!

Goed voor het milieu, goed voor de benen

Je kunt natuurlijk een gewone fiets rijden, maar dat verslaat een beetje het idee van de elektrische fiets! Die is vanzelfsprekend veel meer dan een gewone fiets. De trapondersteuning en aandrijving is echt heerlijk: net alsof je altijd rijdt met de wind in je rug. Om de motor van de e-bike elektrisch is, is de elektrische fiets ook nog eens een veel groener alternatief voor de auto. En omdat de bike niet geheel zelf al het werk doet, ben je toch nog sportief bezig.

Je eigen fiets

Een elektrische fiets is dus helemaal geen slecht idee! Vooral voor mensen die wat vaker de auto willen laten staan is een e-bike echt ideaal. Je komt overal (met de wind in je rug) snel terecht en je hoeft niet zelf al het trapwerk te doen. Dat is heerlijk en tegelijkertijd heb je toch het gevoel dat je zelf aan het werk bent om je bestemming te bereiken. De voordelen van een fiets met een elektrische motor zijn groot, het wordt dus hoog tijd voor je eigen e-bike!

Reageren is niet mogelijk.