Groene en goedkope energie? Bestaat dat?

Groene en goedkope energie? Bestaat dat?

Groen en goedkoop

Groene energie is een manier waarop we allen iets kunnen bijdragen aan duurzaamheid. Helaas is groene energie vaak duurder dan het grijze, of ”vergroende” alternatief. Daardoor vindt een groot deel van de consumenten het wel welletjes – en maakt de keuze voor de goedkopere variant.

Wij zijn hier vandaag om je te vertellen dat dat niet nodig is. Het kan heel eenvoudig zijn om goedkope en groene energie te vinden (en een goede aanbieder en een goed contract). Je moet alleen weten hoe. In principe is het vrij simpel. Stap één is de zoektocht naar een betere en goedkopere aanbieder. Let er echter wel op dat deze ook echt groene stroom aanbiedt, in plaats van de vergroende variant. Stap twee is overstappen! Dat klinkt natuurlijk wel erg simpel. In ons blog van vandaag kun je er gelukkig meer over lezen.

Het gras is altijd groener

Wanneer het op overstappen aankomt, dan lijkt het gras altijd groener. Maar is dat ook wel echt zo? Schijn kan bedriegen. We worden vandaag de dag gebombardeerd met leuke welkomst bonussen. Je ziet ze wel eens voorbij komen: gratis iPads, nieuwe Bose geluidsboxen, de eerste drie maanden korting. Deze bonussen zijn erg leuk meegenomen, maar aan het einde van de dag betaal je ze vaak toch zelf. Ze worden namelijk bijna altijd gegeven bij abonnementen waarbij je je maandelijkse bedrag vastzet. Dat betekent dat je dan alsnog te veel kunt betalen, wanneer energie prijzen omlaag gaan.

In jou situatie kan het alsnog de moeite waard zijn om over te stappen naar een andere energie aanbieder vanwege een welkomst bonus. Er zijn echter andere dingen om op te letten.

Besparen op energie (lange termijn)

Naast dat je simpelweg energie wil besparen in het kader van duurzaamheid, kun je natuurlijk ook besparen op energie. In een kwartiertje kun je het zo geregeld hebben. Bezoek eenvoudigweg één van de vele handige vergelijkers in Nederland en begin met vergelijken van energie aanbieders. Dat kun je tegenwoordig uiteraard gewoon online doen! Door energie te vergelijken kun je al gauw de contracten vinden van aanbieders waarmee jij bespaart. Zo kun je op de lange termijn een flinke som geld overhouden. Dan kun je altijd nog zelf die iPad aanschaffen.

Op koopvoordenatuur.nl hebben we het regelmatig over aankopen die handig, besparend, duurzaam, milieubewust of simpelweg leuk zijn. Heb je zelf een onderwerp waar je graag meer over zou willen weten? We horen het graag! Je suggestie kun je aan ons doorgeven via onze contactpagina.

Reageren is niet mogelijk.