Givenchy, de natuurlijke keuze

Givenchy, de natuurlijke keuze

Ik ga even je geheugen testen: Wie is Anne Hathaway?

Als je iets als “actrice” of haar gezicht in je hoofd kreeg, dan goed zo!

Volgende: Wie is Audrey Hepburn?

Enig idee? De meeste lezers uit de vorige eeuw zullen het nog wel weten.

En dan nu de laatste: Wat is Givenchy?

Ook ik was tot voort kort me niet bewust van het bestaan van Givenchy, of wat voor impact het modehuis nu eigenlijk heeft gehad. Dus, mocht je zin hebben in een kort geschiedenislesje en ook nog eens deze blog willen verlaten met wat cool kledingadvies, blijf dan vooral lezen!

Een stukje geschiedenis

Givenchy is opgericht in 1952, door Hubert hoe-kan-het-ook-anders Givenchy. Zijn modeverslaving werd voor het eerst aangewakkerd door zijn moeder, die modemagazines verslond. Hubert’s eerste collectie onder Givenchy was meteen een hit: hij introduceerde Frankrijk tot de séparables. Dit is de gewoonte om eerst goedkope stoffen te gebruiken om een proefversie te maken van je kledingstuk, voordat je begint aan de dure stof. Zo kwamen Givenchy’s kledingstukken er nagenoeg altijd perfect uit en hiermee revolutioneerde hij de Franse modewereld. Ook legde Givenchy met deze efficiënte de grondslag voor wat wij nu ‘casual chic’ noemen. Deze stijl gebruikt goedkopere materialen en werkt met minder fouten, tot een chique resultaat, zodat de kleding betaalbaar blijft.

Star-spangled

Hubert Givenchy heeft ook kleding gemaakt voor verschillende grote filmsterren. Zoals, inderdaad, Anne Hathaway, voor wie dit jaar een rok heeft gemaakt. Maar hij heeft ook kleding gemaakt voor de grote Audrey Hepburn (je kent haar misschien van Breakfast At Tifanny’s). De eerste keer dat zij elkaar ontmoeten dacht Hubert dat ze heel iemand anders was, Audrey was toen namelijk nog niet zo bekend. Zij werd echter al snel zijn muze en hij heeft veel verschillende outfits voor haar gemaakt.

De kleding van Givenchy is dus aan de ene kant haute couture voor de sterren, maar het merk probeert ook betaalbaar te blijven. Door de efficiënte stijl nog altijd te hanteren slagen ze erin om de perfecte mix te vinden tussen casual en chic, betaalbaar en toch rijkelijk. Zoek je dus nog een statement piece? Volg in de voetstappen van Hathaway en Hepburn en klop eens aan bij Givenchy!

Reageren is niet mogelijk.