Kunstgras, het nieuwe buiten!

Kunstgras, het nieuwe buiten!

Kunstgras is in opkomst, en steeds meer mensen maken het het sleutelstuk van hun tuin of balkon. Benieuwd hoe ze dat doen? Lees verder!

De tuin

Wanneer je kiest voor kunstgras in de tuin zit je bijna altijd bij een legservice. Om de plakken goed op maat te krijgen en goed te bevestigen vraagt vaak om vakmensen die het al honderd keer gedaan hebben. Als je een grote tuin hebt is kunstgras laten aanleggen verstandiger dan het zelf doen tenzij je er ervaring mee hebt. De populariteit van kunstgras is deels compleet te verwachten maar deels ook onverwacht. Deze is verwacht omdat we graag een mooie tuin hebben, maar er steeds meer aan onze tijd toornt. Steeds vaker hebben we het allebei druk, en zijn we goed moe als we thuiskomen. Daarnaast is er ook steeds meer om je te entertainen als thuis bent, zoals Netflix. Daarnaast gaan we er ook steeds meer op uit. Wie de opkomst van het hippe koffiebarretje in de stad ziet weet dat we meer dan ooit er op uit gaan voor hapjes, drankjes en entertainment. Daardoor is er niet altijd tijd om in de tuin aan de slag gaan. Een simpele afweging tussen meteen plezier of nodig onderhoud. Kunstgras vult deze behoefte door de tuin ook meteen plezierig te maken. Zo hoef je bij kunstgras gazon niet te maaien (Dat kan je maar één keer doen) en hoef je niet constant op je hoede te zijn voor onkruid zoals paardenbloemen. Verder hoef je weinig chemicaliën te gebruiken om de bodem te behandelen. Dat is ook het onverwachte voordeel, minder bodemverontreiniging. Mensen die hun gazon niet alleen groen willen hoeden van kleur maar ook qua beslag op de natuur kiezen steeds vaker voor kunstgras nu dit meer bekend word.

Balkon

Een kunstgras balkon is nu ook in opkomst. Deze optie is veel minder verkend dan als gazon of sportveld, dus er valt nog veel te ontdekken. Tegelijkertijd zijn er al genoeg gedefinieerde voordelen die het het waard maken. Als je kijkt naar je balkon zie je waarschijnlijk wat de meeste mensen zien als ze naar hun balkon kijken: oud hout of nieuw beton. Deze materialen zijn begrijpelijk als bodem vanuit een bouw perspectief maar minder ergonomisch. Kunstgras voelt soepel en word minder warm dan zowel hout als beton. Dat telt wanneer het warm wordt, wat bij uitstek het moment is wanneer je op je balkon wilt zitten.

Reageren is niet mogelijk.