Zo bestrijd je op een natuurlijke manier bladluis

Zo bestrijd je op een natuurlijke manier bladluis

De mensen die een eigen tuin hebben of planten onderhouden herkennen dit vast wel: uit het niets heb je overal bladluis. Zeker wanneer je een fragiele plant hebt zoals clematis of jasmijn kan dit een echte killer zijn. Daarom wil je er zo snel als mogelijk vanaf. Maar, je wilt niet de fauna in jouw tuin verstoren, toch? Kies daarom voor een natuurlijke manier van bladluis bestrijden. Benieuwd hoe jij dit doet? Lees dan snel verder voor een paar handige tips!

Beginnen bij het begin

Eerst is het misschien wel handig dat je weet wat je nou eigenlijk aan het bestrijden bent. Bladluizen zijn eigenlijk niet meer dan insecten die gaatjes prikken in stengels en bladeren van jouw plant. Bladluizen zuigen als het ware de sappen van de plant via de gaatjes die ze prikken uit het blad. Helaas kan dit voor onherstelbare schade zorgen van jouw planten.

Er zijn soorten die ieder jaar kunnen terugkomen omdat ze zichzelf aan dezelfde plantensoort voeden. Andere zijn minder kieskeurig. Voor hen maakt het niet uit welke plant het is, zo lang er maar sap uit komt. Het vervelende van bladluis is dat ze zo veel als mogelijk het jonge punt van de plant opzoeken. Hierdoor maken de luizen juist het groeiende gedeelte van de plant kapot, waardoor de plant minder mooi zal floreren. Dit is iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen!

Ladybugs for te win

En om dit op een zo natuurlijk als mogelijke manier te doen zijn er lieveheersbeestjes. Dit is de meest bekende manier voor het bestrijden van bladluizen. Lieveheersbeestjes worden  ingezet omdat ze niet kieskeurig zijn welke soort bladluis ze verdrijven.

De lieveheersbeestjes hebben de luizen zelfs nodig om te overleven. Dit is waarom de larve van een lieveheersbeestje tot wel 120 luizen per dag kan eten. Een volwassen lieveheersbeestje eet er gemiddeld 80 per dag.

Omdat lieveheersbeestjes de natuurlijke vijanden zijn van bladluis, wordt er maar weinig veranderd aan de flora en fauna in jouw tuin of balkon (afgezien van de gezondheid van jouw planten, die er weer op vooruit gaat). Deze manier van bestrijden is zeer effectief en relatief eenvoudig.

Het enige wat jij ervoor hoeft te doen is eigenlijk de lieveheersbeestjes bestellen bij een leverancier zoals Rood met Zwarte Stippen en ze uitzetten in jouw tuin. Simpeler kan bijna niet! Ook is er bijna geen beter manier dan het bestrijden op deze manier voor het milieu. Zeker als je nagaat dat je eigenlijk een stukje natuur, bij de natuur zet. Dat kan helemaal geen kwaad!

Wacht daarom niet langer en bestel nu snel jouw biologische bestrijdingsmiddelen tegen bladluizen!

Reageren is niet mogelijk.